Shinken-do.dk

ShinKen-do selvforsvar

Introduktion

ShinKen-Do er en kampsport i selvforsvar, der specialiserer sig i arm og ben teknikker, låse teknikker, manipulation af leddene, grappling (brydning), våben forsvar og kast. Disse metoder anvendes til at få kontrol over en modstander med minimal indsats og styrke. ShinKen-Do er en moderne kampsport der består af mange praktiske teknikker taget fra flere typer af kampsport. Læs mere på: www.shinkendoselfdefence.org

Formål

- Vores mål er, at lærer eleverne at forsvare sig effektivt over for et hvert tænkelig angreb. Denne moderne metode tager en praktisk og realistisk tilgang til selvforsvar og inkluderer samtidigt grundlæggende værdier af disciplin og respekt. Gennem regelmæssig træning opnår eleven også bedre fysisk og mental velvære, selvtillid, fitness, styrke, mindre stress, samt et bedre helbred. Vi fokuserer på at udvikle en ægte følelse af respekt, høflighed, venskab, tillid og loyalitet for dermed at skabe et afbalanceret individ både fysisk og mentalt. Træningen koncentrerer sig om gensidigt respekt og forståelse mellem eleverne, således at alle nyder godt af træningen.  Vi lægger vægt på udførelsen af teknikkerne frem for den enkeltes styrke og derfor er ShinKen-Do egnet for alle, uanset alder, styrke eller fitness.

- Vi øver i par, hvor vi fokuserer på samarbejdet frem for konkurrence mellem parterne. At besejre ens træning partner er ikke målet. Vi understreger at formålet med selvforsvar er at undgå kamp. Vi går ikke ind for vold.

Facts om SKD

  • ShinKen-Do Martial art er selvforsvar og ikke kun en kampsport der består af slag og spark.
  • ShinKen-Do er sammensat af flere martial arts typer bl.a. hapkido, karate, jujutsu mm.
  •  -Der er over 2000 teknikker i SKD der består af : Escape, escape fra kvælertag, arm og ben låse, kast samt våben forsvar mod kniv og bat/kølle. Vi anvender manipulation af ledene. En serie består af: block, grab, counters, en eller flere teknikker, take down, lås, afvæbning af modstanderen, afslutning.
  •  - Vi fokuseres på at blokere, undvige og låse modstanderen med minimum indsats og styrke til en passiv stilling frem for direkte kamp. Vi mener at slåskamp ikke er holdbart, hvis modstanderen er større, stærkere eller vandt til at slås. Altså effektiv, hurtig afslutning på konflikten med mindst mulig kamp og skade.
  • - SKD er realistiske øvelser som øves i par, teknikkerne kan være meget farlige og kan brække lemmer og led, hvis de udføres i virkeligheden. Derfor udføres alle øvelserne i langsomt tempo og vi ”lader som om” de udføres rigtigt for at undgå skader. Kun erfarne elever må udfører teknikkerne i hurtigt tempo f.eks. ved sparring.
  • - Vi anvender også Kickboksning, som dog mest anvendes som ”counter” før en teknik, ikke som direkte kamp.
  • - (ShinKen-Do må ikke forveksles med den japanske kampsport med sværd, som har samme navn). 

Video fra SKD- London  

Nina Lund | Nørrebro Fighters, Tagensvej 85 D, 2200 København N  | nina_b_lund@yahoo.com